Diumenge vam anar a dinar a casa el Manel i la Roser, els meus cunyats, i vaig portar unes lioneses de nata.
La pasta choux és mol senzilla de fer, però s'ha de respectar les quantitats indicades i afegir els ous quan la barreja estigui freda.
INGREDIENTS:
150 gr. de farina
100 gr. de mantega
4 ous
1 culleradeta de sucre
1 pessic de sal
2'5 dl. d'aigua
nata
sucre glaç
ELABORACIÓ:
En un cassó hi posem l'agua, la mantega, el sucre i la sal. Ho fem bullir, de manera que quan comencin a sortir bombolles la mantega s'hagi desfet.
Enretirem el cassó del foc i hi afegim la farina tamitzada, remenant.
Tornem el cassó al foc i remenem la mescla enèrgicament amb una cullera i en poc temps la massa es tornarà suau i consistent.
Ho tornem a enretirar del foc i deixem refredar la barreja.
A part batem els ous i quan estigui la mescla freda els anem afegint a poc a poc, sense deixar de remenar. La massa estarà a punt quan es formi una mena de cinta quan la deixem caure de la cullera.
Utilitzant una mànega pastissera, amb una embocadura d'un cm (més o menys), fem unes boletes sobre la safata del forn, procurant que quedin separades ja que al coure's es fan més grans.
Ho enfornem a 200º durant 30 min. aproximadament.
Un cop cuites les tallem per la meitat i les omplim de nata, trufa o crema, i les espolvoregem amb el sucre glaç. Jo com que no en tenia, vaig fer una barreja amb aigua, sucre i gelatina i les vaig pintar.
Espero que us surtin molt bones !!! Quedareu molt bé i us estalviareu uns quants calerons.
A la foto n'hi ha poques, però en surten ben bé per a vuit persones.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada