Dissabte vam fer una calçotada amb els amics, jo vaig ser l'encarregada de portar la salsa dels calçots i les postres. Tot va quedar la mar de bé. Els calçots boníssims, al seu punt, la salsa per llepar-se'n els dits i les postres,mmmmmmm, per a una gormanda com jo, ....,què us haig de dir.
SALSA DE CALÇOTS:
INGREDIENTS PER A 10 PERSONES:
2 cabeces d'all escalivats
2 alls crus
200 gr. d'ametlles torrades i pelades
100 gr. d'avellanes torrades i pelades
10 tomàquets madurs i escalivats
gairebé 1 l. d'oli d'oliva 0'4º
2 llesques de pa amerades de vinagre
polpa de 4 nyores
sal al gust
ELABORACIÓ:
Escalivem els alls i els tomàquets al forn a tope de calent.
En una batedora posem la sal al gust
Piquem els alls
Afegim i piquem les ametlles i avellanes
Afegim els tomàquets sense la pell
Ho batem tot i anem afegint l'oli a poc a poc sense deixar de batre, fins que veiem que la salsa quedi bé per sucar-hi els calçots.
Finalment afegim el pa amerat amb vinagre i la polpa de nyora (que haurem rehidratat amb aigua bullint)
Ha de quedar una salsa ben homogènia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada