La setmana passada la meva cuina semblava l'obrador d'una pastisseria!! Quin fart de pastissos!! Vam tenir un cap de setmana mogudet:dissabte, celebrar a casa els pares Sant Josep, el dia del Pare i l'Aniversari del Roger. Sopar de cosins a casa el Josep Lluís i la Feola, i diumenge calçotada a casa els meus cunyats Manel i Roser.
Maaare meva, a més a tot arreu vaig dir que portaria les postres...
La mousse de llet merengada va ser el que més ens va agradar. El vam menjar dissabte a casa els pares.
INGREDIENTS PER A LA BASE:
250 gr. de galetes tipus Napolitanas
70 gr. de mantega
INGREDIENTS PER A LA MOUSSE:
600 gr. de nata montada
5 clares d'ou a punt de neu
5 fulls de gelatina neutra
380 gr. de llet condensada
200 gr. de llet sencera
1 branca de canyella
1 pela de llimona
ratlladura de llimona
canyella en pols
PREPARACIÓ DE LA BASE:
Triturem les galetes i hi afegim la mantega fosa, ho barregem i posem ben apretat a la base d'un motlle desmontable.
PREPARACIÓ DE LA MOUSSE:
Rehidratem la gelatina en aigua freda.
En un pot escalfem la llet amb la pela de llimona i la branca de canyella, quan està calenta i ha agafat el gust de la canyella i la llimona, la colem i hi afegim la gelatina escorreguda i la remenem fins que s'hagi disolt. Afegim la llet condensada i remenem. Mentre això es refreda una mica muntem les clares a punt de neu, hi afegim la ratlladura de llimona i una mica de canyella en pols.
Barregem la nata muntada una mica ensucrada, la barreja de llet i les clares a punt de neu, i ho remenem a molt de compte.
Incorporem la barreja dins el motlle i la posem a la nevera 6 hores com a mínim.
La decorem al gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada